Kariyer | Konular | Kitaplık | İletişim

Kariyeri harcamanın on garanti yolu

Büyük emeklerle yaratilan kariyerler, bazen hatali davranislar yüzünden çok kisa bir sürede yitiriliyor. CareerBuilder.com sitesinin editörü Kate Lorenz, isini korumak isteyenlere on maddelik bir liste sunuyor. Iste kariyer mahveden 'zehirler'...
 
 
1 - Insanlarla Basarili Iletisim Kurmamak
Harvard Business Review and Fast Company dergilerinde yayinlanan yazilar, insanlarin sevilebilir ama az yetenekli kisileri, çok becerikli ama sevimsiz kisilere tercih ettigini anlatan yazilarla dolu. Arastirmalar,sevilmeyen bir elemanin isini ne kadar iyi yaparsa yapsin, arkadaslari tarafindan dislanacagini ortaya koyuyor.
 
 

2 - Ekip oyuncusu olmamak
Kimse bir primadonna'nin karsisinda kendisini rahat hissedemez. Bir ekip oyuncusu oldugunuzu ortaya koymak için, patronunuza bir yildizmis gibi davranin, kalbinizin sirketin iyiligi için çarptigini kanitlayin.
 
 

3 - Verilen sürelere uymamak
Sirketler güvenecekleri insanlara ihtiyaç duyarlar. Zamanlamalara uymamak profesyonel bir tavir degildir. Ayrica, diger çalisanlarin programlarini allak bullak eder ve patronu kötü duruma düsürür. Söz verirken en iyi çözüm, yapabileceginizin altinda vaatlerde bulunup, çok daha fazlasini sunmaktir.

 
 
4 - Çalisma saatlerinde özel isler yapmak
Sirketin e-mail ve telefon sistemleri sirket isleri içindir. Kisisel telefon görüsmelerinizi az ve kisa yapmaya çalisin. Duygusal konusmalarinizi asla sirkette yapmayin. Bazi sirketlerin silinen e-postalari bile okuyabilecek bir altyapisi oldugunu unutmayin. Patronunuzun okumasini istemeyecegi hiçbir mektubu, sirket bilgisayarindan göndermeyin.
 
 

5 - Kendini çevreden soyutlamak
Sirketinizde ve sektörünüzde çalisanlarla iliski içine olun. Izole yasamayin. Bilgi sahibi olmak, ofis politikalarindan yara almadan çikmaya yardimci olur.

Arastirmalar basarili bir iliskiler agina sahip olan kisilerin daha basarili ekipler kurdugunu, iyi performans degerlendirmeleri aldigini, bunun sonucunda da daha yüksek kazanç elde ettiklerini ortaya koyuyor.
 
 

6 - Ofis aski yasamak
Yerinde bir ask iliskisi yasamak hiç de iyi bir fikir degildir. Patronunuzla bir ask yasarsaniz, basarilariniza süpheyle yaklasilir. Size bagli olan bir kisiyle çikarsaniz kendinizi çesitli suçlamalarin odaginda bulursunuz. Eger isler kötü giderse, herkesin yasayacaginiz tatsizliklara tanik olacagini unutmayin.
 
 

7 - Riskten veya basarisizliktan korkmak
Eger siz kendinize inanmazsaniz, kimse size güvenmeyecektir. Yapabilirim tavrini benimseyin ve risk alin. "Bunu hiç yapmadim" demek yerine, "Nasil yapilacagini ögrenecegim" demeyi seçin. Hata yaptiginizda, itiraf edip, yolunuza devam edin. Her durumdan bir sey ögrenmeye çalisin.
 
Unutmayin, zamanla riskten kaçmak, kariyerinize hata yapmaktan daha fazla zarar verecektir.
 
 

8 - Hedef sahibi olmamak
Basarisizlik amaciniza ulasmamak degil, ulasacak hedefe sahip olmamaktir. Kendinize hedefler koyun ve günlük aktivitelerinizi onlara ulasacak biçimde düzenleyin. Önceliklerinize karar verin.
 

 
9 - Dis görünüsü ihmal etmek
Dis görünüse önem verirler. Ise uygun olmayan giysilerle veya hirpani görünümlü gitmeyin. Küfürlü ve argo konusmaktan kaçinin. Becerikli, saglam karakterli ve çaliskan bir insan görüntüsü vermek istiyorsaniz, o dogrultuda bir imaj gelistirin.
 

 
10 - Dedikodu yapmak
Nerede, kime ne söylediginize dikkat edin. Sirket sirlari, çalisma arkadaslarinizin özel yasamlari veya patronunuz hakkinda bosbogazlik etmeyin. Dedikodu isinize mal olabilir.

 
 


Kategoriler

- Başarı - Eğitim - Kişisel Gelişim - Hedef - Ticaret - Muhammed Bozdağ - İletişim - Nasihatler - Kariyer - Dua - Para - istemek - çalışmak - İslam - Abdülhamid Han - iş hayatı - Haber - Ekonomi - Osmanlı Sultanları - Rizik - Karar - Meslek - Osmanlı - Zaman Yönetimi - şükür - Motivasyon - Liderlik - Hedef Belirlemek - II. Abdülhamid Han - alışveriş - Para Kazanmak - istek - Arastirma - Osmanlı Devleti - yaşam - çalışmanın hedefi - Kriz - Hikayeler - Sorumluluk - İşsizlik - özgüven - Dünya Hayatı - Zaman - Nimete şükretmek - İslami ölçüler - içtenlik - duanın kabulü - İmaj - Modelleme - Helal Kazanç

MollaCami.Com