Kariyer | Konular | Kitaplık | İletişim

Beyninizi İyi Programlayın

İnsan beyni biyolojik bir bilgisayardır. Zeka ve hafızası güçlü insanlarla sıradan insanlar arasında zihinsel bilgisayarlarında çok az fark vardır. Ancak başarılı insanlar beyin bilgisayarlarını kullanmayı iyi bilmektedirler.

Yaşadığımız olaylar, heyecanlarımız beynimize protein olarak şifrelenir. 2-3 gün sonra aynı olayları heyecanları ile birlikte hatırladığımızda beynimiz o bilgileri kayıtlı odacıktan yani disketten okur ve biz anlatmaya başlarız. Bütün bu bilgiler kimyasal ve elektriksel olarak kodlanmaktadır.

İşte beynini iyi kullanan insanlar beyinlerindeki kimyasallara saygılı davranan insanlardır.

Şu unutulmamalıdır. Beyinde bilgi akışı kimyasal ve elektriksel ileti ile olmaktadır. Beyindeki Hard diskin manyetik parçacıkları da kimyasal maddelerdir.

Bu kimyasalları iyi kullanım için bazı altın kurallar:

1-Kötü belleğin birinci sorumlusu dikkatsizliktir. Düşünceyi yoğunlaştırabilen insanlar bilgileri zihinlerine kazırlar. Dikkat edilmeden yazılmış bilgiler kuma yazılmış gibidir hemen silinir.

2-Kötü belleğin ikinci sorumlusu özgüven azlığıdır. İnsan beyninde biyolojik bir saat vardır. Eğer o saate bilerek ve inanarak sabah 07:00 ‘de kalkacağınızı söylerseniz öyle programlanmış olursunuz. Sabah 07:00’da kalmanız kesinleşir. Kolumuzdaki saate güvendiğiniz kadar hafızamıza güvenirsek o bizi yanıltmaz.

3-Kötü hafızanın üçüncü sorumlusu önem vermemektir.Unutulan bilgiler genellikle o kişi tarafından önemsenmeyen bilgiler olacaktır.Unuttum demek mazeret olamaz o konuya önem vermediğimiz anlamına gelir.

4-Kötü hafızanın bir sorumlusu da akılda tutma tekniğini bilmemektir. Örnek vermek gerekirse araba, kuş, mavi, lale kelimelerini akılda tutmak istiyorsunuz. Doğrudan ezberlerseniz unutulacaktır. "Mavi arabanın üzerindeki kuşun ağzında lale var” olarak tasavvur ederseniz unutmayacaksınız.

5-Kötü belleğin önemli bir sebebi de bilgilerin kullanılmamasıdır. İnsan beni “Ya kullan ya kaybet” kuralı ile çalışır. Bilgiler tekrar edilirse pekişecektir. Yazılı bilgelere ulaşmak kolaylaşacaktır.

selam bu siteye yeni üye oldum allahın izni ile faydalı olacağını düşünüyorum
ben bir şey sormak istiyorum inşallah cevap alabilirim
beni tanıyan insanlar çok zeki olduğumu bir çok konuda yetenekli olduğumu söylüyorlar bunların bende farkındayım fakat bir türlü bu yeteneklerimi ortaya koyamıyor bir yerlerden başlıyamıyorum aslında tüm bu olumsuzlukların sebebinin kendi öz nefsimin olduğunuda biliyorum fakat dediğim gibi dağınıklığımı bir türlü toparlayıpta ideallerim için gereken çalışmayı sarf edemiyorum bu hem beni hemde beni tanıyanları üzüyor eğer bu konuda bana yardımcı olursanız çok büyük bir iyilik etmiş olursunuz hem bana hemde insanlığa çünkü inanıyorumki kendimi bir aşarsam insanlığa ciddi hizmetler edebilecek kapasitedeyim bunu inanın ben deil tanıyanlar söylüyor eğer derseniz ki madem o kader yeteneklisin neden zor durumdasın ve dağanıklığının çaresini bulamıyorsun bende derim ki en kıymetli cevherler yerin en derinlerinde bulunur ve kolay kolay çıkmaz saygı ve sevgilerimle allaha emanet olun

seni çok ii anladım kardeşim çünkü ben de aynı dertten muzdaripim aynı olduğumuzu söyleyebilirim.ben de çok çaresizlikler yaşıyorum ve ne yapacağımı bilemiyorum.dikkat dağınıklığı konsantrasyon eksikliği yaşıyorum ve en önemli ve en kötüsü de çok fazla kararsızlık var bende işte bunların hepsi başarısızlığa zemin hazırlıyor ben de bir yol arıyorum tıpkı senin gibi...

merhaba iş hayatına yeni atıldm ilkdn özgüvenim çok güçlüydü fakat başladığımda kendimi güçsüz,yapamama korkusu,cesaretsizlikler,korkular vs. işimi sevdiğim halde neden böyle oluyor anlamıyorum yardımlarınız için şimdiden tsk.

merhaba sevgili arkadaşlar. bu unıversıte 2 aşamalı sınav olacak mış fakat ben diploma notu ıle unıversıtelere gırılecek dıye duydum sızın bır bılgınız varsa bana anlatabılırmısınız.
ve ben anadolu meslek lıseseı mezunuyum grafık tasarım bölümü fakat ben tıbba gırmek ıstıyorm nasıl bır zorluk olacak onumde bılemıyorum.
yanı 2, aşamasında bu sınavın be EA olarak görmedım matematık fen mı yoksa matematık geometrı mı giricem
bilen varmı


Kategoriler

- Başarı - Eğitim - Kişisel Gelişim - Hedef - Ticaret - Muhammed Bozdağ - İletişim - Nasihatler - Kariyer - Dua - Para - istemek - çalışmak - İslam - Abdülhamid Han - iş hayatı - Haber - Ekonomi - Osmanlı Sultanları - Rizik - Karar - Meslek - Osmanlı - Zaman Yönetimi - şükür - Motivasyon - Liderlik - Hedef Belirlemek - II. Abdülhamid Han - alışveriş - Para Kazanmak - istek - Arastirma - Osmanlı Devleti - yaşam - çalışmanın hedefi - Kriz - Hikayeler - Sorumluluk - İşsizlik - özgüven - Dünya Hayatı - Zaman - Nimete şükretmek - İslami ölçüler - içtenlik - duanın kabulü - İmaj - Modelleme - Helal Kazanç

MollaCami.Com