Kariyer | Konular | Kitaplık | İletişim

Türkiye'nin potansiyeli, her İtalyan bankacının hayalini süslüyor

Kriz sürecinde üstün performans gösteren Türk bankacılık sektörü, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) yıllık toplantılarında büyük ilgi gördü.

Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı bankalardan bazıları nakit sıkıntısı yaşayınca buradaki hisselerini devretme kararı almıştı. Ancak Yapı Kredi Bankası'nın ortağı İtalyan Unicredit'in Orta ve Doğu Avrupa'daki (CEE) Bankacılık Faaliyetlerinden Sorumlu Başkanı Federico Ghizzoni, Türkiye'nin önemini, "Türkiye sahip olduğu potansiyelden ötürü her İtalyan bankasının hayallerini süslüyor." sözleriyle anlattı. Ghizzoni gazetelerden öğrendiği kadarıyla da bir diğer İtalyan bankası İntesa'nın Türkiye ile yakından ilgilendiğini dile getirdi.

Finansbank'ı Yunanlılara satarak sektörden çıkan Hüsnü Özyeğin, Portekizli Millennium'u satın almıştı. Ardından da General Electric Garanti Bankası'ndaki hisselerini elinden çıkarma kararı almıştı. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de düzenlediği 19. yıllık olağan toplantısında konuşan Federico Ghizzoni ise, Türkiye'ye bakışlarının başından beri hep olumlu olduğunu söyledi. Ghizzoni, "Türkiye bölgede en ilgili olduğumuz ülkeydi. Buradan çıkmak gibi bir düşüncemiz yok. Bilakis yatırımlarımızı arttırıp büyümeye devam edeceğiz." dedi. Koç Grubu ile son derece uyumlu bir işbirlikleri olduğunu vurgulayan İtalyan bankacı, "Hedefimiz Türkiye'nin en büyük üç bankasından biri olmak." şeklinde konuştu. Stratejik olarak organik büyümeyi tercih ettiklerini bildiren Unicredit üst yöneticisi, bu yıl banka almak gibi bir düşüncelerinin olmadığını, bankanın Türkiye'deki pazar payını artırmak için daha saldırgan bir strateji takip edeceklerine dikkat çekti. Birçok uluslararası kurum, Türkiye'nin büyüme tahminini revize etmişti. Türkiye'nin krizi başarıyla yönettiğini vurgulayan Ghizzoni, "Türkiye ekonomik krizin yaralarını süratle sarıyor. Krizden en hızlı çıkan ülkelerden biri olacak. Bu sebeple Unicredit Grubu içinde en stratejik konumdaki ülke olacak." ifadelerini kullandı. Unicredit CEE Stratejik Analiz Başkanı Debora Revoltella da Türk ekonomisinin bu yıl yüzde 4,5 civarında büyümesini öngördüklerini kaydederek "Türkiye büyümede de Avrupa'nın lokomotiflerinden biri olacak." açıklamasını yaptı. Daha ziyade altyapı ve enerji yatırımlarına finansman sağlayan Unicredit, 22 Avrupa ülkesinde faaliyet gösteriyor. Orta ve Doğu Avrupa bölgesinde sadece Yunanistan'da faaliyet göstermiyor. 300 milyar Euro zararla iflasın eşiğine gelen Yunanistan'da bulunmamaktan ötürü neler hissettiği sorulan Ghizzoni, esprili bir şekilde "Bu durumdan pek de şikayetçi değiliz." cevabını verdi. Ülkedeki çöküntünün Euro Bölgesi'ni etkilediğini vurgulayan İtalyan bankacı, "Yunanistan hükümeti bir an önce gerekli önlemleri almalı. Aksi takdirde olumsuz bir şekilde etkileneceğiz. Sorunun çözümü için herkes işbirliği yapmalı." dedi.


Kategoriler

- Başarı - Eğitim - Kişisel Gelişim - Hedef - Ticaret - Muhammed Bozdağ - İletişim - Nasihatler - Kariyer - Dua - Para - istemek - çalışmak - İslam - Abdülhamid Han - iş hayatı - Haber - Ekonomi - Osmanlı Sultanları - Rizik - Karar - Meslek - Osmanlı - Zaman Yönetimi - şükür - Motivasyon - Liderlik - Hedef Belirlemek - II. Abdülhamid Han - alışveriş - Para Kazanmak - istek - Arastirma - Osmanlı Devleti - yaşam - çalışmanın hedefi - Kriz - Hikayeler - Sorumluluk - İşsizlik - özgüven - Dünya Hayatı - Zaman - Nimete şükretmek - İslami ölçüler - içtenlik - duanın kabulü - İmaj - Modelleme - Helal Kazanç

MollaCami.Com